Introducere in UI/UX

Ce oportunitati de cariera are un UI UX designer?

Fie ca doresti sa cresti intr-o corporatie, sa fii freelancer sau sa devii consultant pentru un startup, in UI UX design totul este posibil.

By

Gabriel Pana

July 31, 2024

5 min read

Ce oportunitati de cariera are un UI UX designer?
Image Credits:

Freepik

UI UX design este un domeniu in continua expansiune, avand ramuri si aplicatii in industrii variate, incluzand IT-ul, informatica, programarea, finantele, asigurarile, marketing-ul, chiar si sistemul educational. Ca profesionist in acest domeniu iti poti rezerva inclusiv dreptul de a urma o cariera de freelancer, de a dezvolta produse in zona de startup-uri, sau sa fii in mediu corporate.

Ce UI/UX Designer Jobs Exista pe Piata?

Pentru a incepe o cariera in UI UX design, ar trebui sa-ti cultivi un set de abilitati specifice acestui domeniu, ca de exemplu stapanirea prototiparii, a wireframing-ului, utilizarea software-lor de design si coordonarea documentarii despre potentialii utilizatori ai produsului.  

Daca doresti sa pornesti intr-o calatorie in acest domeniu, dar nu stii de unde, o varianta ar putea fi un curs UI UX design de la Traction Keys, unde vei interactiona cu specialisti din domeniu, iti vei pune la punct un portofoliu extraordinar si o strategie buna pentru viitoarea cariera. 

Pe masura ce abilitatile tale se imbunatatesc, iar experienta ta creste, exista mai multe directii in care cariera ta ar putea evolua:

1. Intr-un mediu corporate

  • Management UI UX designer jobs

Pe masura ce un UI UX designer acumuleaza experienta, este firesc, ca responsabilitatile si implicarea sa creasca, iar odata cu ele, si pozitia si castigurile se vor imbunatati substantial. Aceasta avansare in pozitie se poate concretiza int-o functie de management, precum UI UX director sau director creativ. 

Un aspect care ti-ar putea fi de folos in acest context, ar fi ca din proprie initiativa sa te ocupi de task-uri mai solicitante, care vor necesita mai multa atentie, grija si responsabilitate din partea ta. De asemenea, va fi de mare ajutor sa lucrezi la mai multe tipuri de proiecte. Acest lucru te va pune fata in fata cu noi provocari si te va invata cum sa reactionezi in diverse situatii. 

Daca iti doresti ca lucrurile sa evolueze si mai mult de aici, vei putea lupta pentru o pozitie executiva de conducere, ca de exemplu chief experience officer, chief product officer sau vice-presendinte al departamentului de management UI UX. 

  •  Senior UI UX designer jobs

Dorinta de a-ti dezvolta permanent abilitatile si cunostiitele este fireasca, dar poate nu-ti doresti neaparat o functie in manangementul departamentului de UI UX sau a companiei. In acest caz, poti continua sa avansezi in gradul de experienta si sa devii: senior UI UX designer,  lead UI UX designer sau principle UI UX designer. 

UI UX senior designerii vor primi sarcini mai complexe si care necesita o raspundere mai mare, iar lead si principal designerii conduc proiectele si iau decizii mai complexe in legatura cu acestea, implicandu-se insa in continuare in procesul efectiv de creatie.

Pentru a ramane in continuare in aceasta zona trebuie sa-ti dezvolti foarte bine abilitatile care tin de intelegerea utilizatorului, graphic design, si sa ai o experienta consistenta de relationare in interiorul echipei. 

2. Freelancing UI UX Designer Jobs

Aceasta cale ar putea fi potrivita pentru tine daca iti doresti sa ai capacitate totala de decizie asupra proiectelor la care lucrezi, sau  daca iti doresti sa ai mai mult timp pentru viata personala, pasiuni si hobby-uri. Cu alte cuvinte, va trebui sa faci pentru tine si proiectele tale ceea ce ar face o intreaga echipa de seniori si manageri dintr-un departament UI UX dintr-o corporatie. 

Pentru a putea sa-ti convingi viitori colaboratori si clienti, va trebui sa ai un portofoliu extraodinar, care sa denote multa organizare si profesionalism, dar sa-ti dezvolti si abilitatea de a te vinde - va trebui sa-ti pui la punct aspectele care tin de branding personal. Ce te diferentiaza de ceilalti freelanceri din UI UX? Ce poti aduce in plus, ce faci mai bine?

De asemenea, va fi de ajutor sa-ti faci conexiuni in domeniu - sa incerci sa te integrezi in comunitatile de UI UX designeri si sa fii prezent pe social media, asta ajutand sa-ti cresti nivelul de credibilitate. 

3. Consultanta UI UX design pentru startup-uri si organizatii

Daca iti place mai mult partea de cercetare si intelegere a utilizatorului, poate o solutie buna ar fi sa-ti alegi un job in consultanta UI UX. Un consultant in UI UX design ghideaza clientii care isi doresc imbunatatirea strategiei de design si de business, bazandu-se pe user insight-urile pe care le poate furniza un astfel de profesionist. 

Poti face asta pentru companii mari care doresc sa-si cunoasca mai bine clientii sau care poate vor sa ajunga la un segment nou de public. De asemenea, sunt foarte multe startup-uri care au nevoie de aceste servicii pentru a sti cum sa-si elaboreze strategia si produsele. 

UI UX designer salariu

Un UI UX designer job presupune multa creativitate; poate fi o munca foarte captivanta si solicitanta, dar este si foarte profitabila. In Romania, statisticile arata ca salariul mediu lunar pentru un UI UX designer se ridica la 13.876 RON lunar, dar in functie de experienta si de cat de mult timp esti dispus sa investesti muncind, aceasta cifra se poate chiar dubla.

Aceste salarii pot varia astfel:

  • Junior UI UX junior designer salariu - 4.000 RON/luna
  • Advanced UI UX advanced designer salariu - 8.000 RON/luna
  • Senior UI UX designer salariu - 15.000 RON/luna

Un domeniu fara limite 

Adevarul este ca, totul depinde numai de tine si de ce traseu profesional iti doresti. Fiecare dintre aceste contexte ale domeniului de UI UX design, iti vor oferi oportunitati si avantaje diferite. Poate iti doresti o experienta foarte complexa si vrei chiar sa le incerci pe toate. 

Indiferent in ce directie alegi sa mergi si ce vrei sa prioritizezi in cariera ta, bazele vor fi intotdeauna cele mai importante. Fie ca esti incepator, avansat sau ai ceva experienta, dar nu la nivel profesionist, este recomadat sa urmezi un curs care sa te ajute sa-ti setezi si mai bine obiectivele si care sa iti aduca si mai multa siguranta de sine. 

Cursul UI UX design de la Traction Keys vor fi disponibile incepand cu 1 septembrie 2024 si se vor desfasura pe parcursul a 8 saptamani. Printre subiectele abordate in detaliu se vor afla si teme precum:

  • UI;
  • UX;
  • Figma;
  • Design Systems;
  • Mobile Design;
  • Branding;
  • Vanzari si marketing.

Toate acestea te vor ajuta sa-ti atingi potentialul maxim in cariera ta de UI UX design in cel mai eficient mod si in cel mai scurt timp posibil.  Asa ca, hai la cursul nostru si startul unei cariere de succes!

By

Gabriel Pana

August 2, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.