Web Designer: Ce Avantaje Iti Ofera Aceasta Profesie Creativa

Rolul unui website designer este acela de a crea si concepe un website si pagini web combinand mai multe elemente de design vizual, precum text, fotografii, animatii si video-uri.

By

September 16, 2024

5 min read

Web Designer: Ce Avantaje Iti Ofera Aceasta Profesie Creativa
Image Credits:

Esti la inceput de drum si doresti sa realizezi propriul site? Vrei sa te dezvolti pe partea acestea si sa inveti cat mai multe despre webdesign? Ei bine, ca web designer vei putea concepe si crea designul unui webiste. 

Rolul unui website designer este acela de a crea si concepe un website si pagini web combinand mai multe elemente de design vizual, precum text, fotografii, animatii si video-uri. Un webiste designer poate crea un webdesign de la zero sau pur si simplu sa faca mici update-uri la paginile deja existente. 

Un website designer are de cele mai multe ori expertiza in UI si UX design, deci cunoaste cum trebuie construit in mod strategic un website, pentru a fi intuitiv si usor de utilizat de utilizatori. Daca te-am facut curios si vrei sa aflii mai multe despre acest domeniu si ce avantaje aduce, hai sa exploram aceasta cariera si sa vedem care sunt avantajele. 

Cu ce se Ocupa un Web Designer?

Prin website designer poti intelege ca este o persoana responsabila de crearea unui site sau aplicatii web de la etapa conceperii structurii, proiectarea interfatelor, crearea designului si partea de programare. Inainte de a crea un design, un web designer se focuseaza pe legatura cu clientii si stakeholderii pentru a-si da seama de obiectivele si nevoile unui website. 

Un website designer poate sa sa supravegheze aspectele vizuale, precum culorile, layout-urile si fonturile in timp ce prioritizeaza utilizatorul, asigurandu-i o navigare usoara. Totusi, ca web designer nu este necesar sa cunosti programare. Daca stii lucruri ce tin de CSS si HTML este perfect. 

Un web designer de succes trebuie sa aiba o serie de abilitati precum cunoasterea de software si aspecte tehnice pentru a care un avantaj fata de ceilalti web designeri. Un web designer de obicei alege paleta de culori, fonturi si stilul viitorului website, creeaza structuri si prototipuri de pagini web si face design-ul site-ului tinand cont de brand-ul companiei, daca este cazul.

Acum ca am aflat ce face un website designer, este nevoie sa stii ce skill-uri sunt necesare pentru a crea un web design conform asteptarilor utilizatorilor. 

De Ce Skill-uri are Nevoie un Website Designer?

Daca esti interesat sa devii un website designer, trebuie sa tii cont ca aceasta profesie necesita anumite skill-uri. Deci, care sunt aceste skill-uri de care ai nevoie pentru a iti incepe cariera ca web designer?

  • Comunicare- un designer trebuie sa fie comunicativ, sa comunice cu clientul despre ce are nevoie, sa fie curios in legatura cu publicul tinta. Orice companie sau client doreste sa lucreze un un web designer comunicativ, pentru a fi cat mai informati despre problemele ce apar si pentru a discuta deadline-urile. 

  • Managementul timpului- ca website designer poti alege o cariera ca freelancer si sa lucrezi cu diferiti clienti in acelasi timp sau sa lucrezi doar pentru una. Ce este important este sa tii cont ca planificarea timpului este importanta pentru a face fata proiectelor ce apar si pentru a nu intampina probleme.

  • Colaborarea- in crearea unui web design, un web designer poate lucra cu mai multe persoane. In crearea unui website design poate sa fie implicat un copywriter, un graphic designer sau alti membrii din departamentul de IT. Deci, abilitatea de a asculta, colabora si de a prelua feedback-ul constructiv este necesara. 

  • Visual Design- in ceea ce priveste skill-urile tehncie, in web design este important sa cunosti si cateva principii despre visual design. Visual design-ul tine cont de simetrie, tipografie, sistem de culori si proportii, elemente esentiale cand construiesti un website design. 

  • UX Design-  UX design-ul influenteaza modul in care un utilizator se simte atunci cand viziteaza website-ul. Ca web designer, scopul tau este sa creezi un layout usor de navigat si placut la prima vedere, pentru a atrage rezultate pozitive in experienta utilizatorilor. Pentru asta, trebuie sa cunosti publicul si sa faci cateva cercetari. 

  • Cunoasterea unor programe de design- un webiste designer trebuie sa stie sa lucreze in programe de website design speciale, precum Adobe Creative Cloud, CorelDraw Graphics Suite sau Inkscape. Programele acestea sunt folosite pentru a crea elemente vizuale sau pentru a produce mock-up-uri. 

Odata ce ai aflat ce skill-uri sunt necesare pentru a fi un web designer de succes, poate esti curios ce avantaje iti aduce o astfel de cariera. In continuare iti vom prezenta aceste avantaje de a urma o cariera in web design. 

Care Sunt Avantajele pe care le Poti Avea ca Web Designer?

Daca inca te gandesti sa devii un web designer si daca o cariera in website design este pentru tine, iti vom prezenta cateva motive sa intrii in domeniul de web design.

  • Este un domeniu creativ- daca esti pasionat de graphic design, web design sau visual design, poti combina aceste trei domenii ca web designer. Daca esti genul de persoana atenta la detalii si care se bucura de noile design-uri ce apar, atunci un rol in website design iti permite sa incluzi aceste impulsuri artistice in crearea produselor web.

  • Exista oportunitati nelimitate de a invata- odata cu dezvoltarea tehnologiei, apar si noi instrumente sau update-uri la cele existente. De cele mai multe ori un instrument folosit corespunzator face diferenta, deci daca iti place sa descoperi programe noi, un job in web design iti ofera aceasta sansa. Chiar daca nu este necesar sa stii programe de codare, invatarea lor te poate face mai valoros ca web designer.

  • Iti poti construi propria cariera- un web designer poate lucra pentru o organizatie, ca parte dintr-o echipa, intr-o agentie de design sau ca freelancer. Daca alegi ultima varianta, ai posibilitatea sa iti alegi proprii clienti, sa iti planifici orele de lucru si sa iti perfectionezi skill-urile de business si marketing. Pentru unele persoane, a munci de acasa si a avea control absolut asupra carierei este un lucru important.

  • Poti lucra intr-o industrie plina de oportunitati- orice business necesita un web design atractiv. Acest domeniu tinde sa creasca cu 13% pana in 2026, potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA, fiind o crestere semnificativa fata de alte job-uri.

  • Salariul si perspectivele de angajare- potrivit Biroului de Statistica a Muncii din SUA, un salar mediu pentru un web designer este de $77,200/an. Totusi, trebuie sa tii cont de industria in care lucrezi si tara de provenienta. 

De ce sa Incepi o Cariera ca Web Designer?

Ca web designer nu vei lucra doar cu alte branduri, ci iti vei crea si propria reputatie prin design-urile create. Reputatia ta va creste si datorita aprecierilor primite de la clienti sau de la alti web designeri, astfel iti vei face un renume.

Pentru a incepe o cariera si pentru a iti construi un renume asigura-te ca iti consolidezi un portofoliu. Astfel, daca ai lucrari bine realizate si unice pe care sa le arati clientilor, cu siguranta iti vei face un renume in aceasta industrie. O cariera in web design te ajuta sa inveti constant, sa iti imbunatatesti skill-urile si sa intrii in contact cu oameni din industria design-ului. 

Daca iti doresti sa devii un UI UX designer si inca nu stii de unde poti incepe, te invit sa te inscrii la un curs UI UX design pus la dispozitie de Traction Keys. Cu ajutorul unor traineri cu experienta iti poti dezvolva abilitati esentiale in cariera ta si iti poti crea legaturi cu persoane importante din domeniu.

By

September 16, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.