Introducere in UI/UX

Top Skill-uri Esentiale pentru un UI/UX Designer de Succes

Daca iti doresti sa devii un UI UX designer experimentat, afla acum ce skill-uri ai nevoie pentru a realiza proiecte de succes!

By

Cristi Fonea

September 10, 2024

5 min read

Top Skill-uri Esentiale pentru un UI/UX Designer de Succes
Image Credits:

Freepik

Elementele vizuale ale unui design joaca un rol foarte important in dezvoltarea unui site web. Design-ul are rolul de a atrage atenția utilizatorilor si trebuie sa fie clar si informativ, clar si ales in functie de domeniul de activitate al site-ul. 

Cariera de UI UX designer este o cariera aparuta recent desi exista pe piata de o perioada de timp, nefiind definita clar pana acum. Astfel, persoane din diferite domenii similare cum ar fi designeri vizuali, dezvoltatori sau arhitecti s-au alaturat domeniului de UI UX design. 

In cariera de designer in UI/UX nu exista o cale bine definita si reprezinta un domeniu flexibil, iar acest lucru poate crea confuzie persoanelor care abia acum descopera secretele acestuia. 

Te-ai intrebat pana acum de ce este mai exact nevoie pentru a deveni un UI UX designer de succes? Pentru a raspunde la aceasta intrebare am selectat cateva abilitati esentiale pe care un UI UX designer ar trebui sa le aiba pentru a excela. 

Ce abilitati ar trebui sa detina un UI/UX designer?

Exista cateva abilitati cu ajutorul carora poti deveni un designer mai bun si cu care iti poti duce proiectele tale la un alt nivel. 

User research 

Inainte de a crea orice proiect este nevoie de efectuarea unei cercetari in detaliu. Cercetarea este un element esential prin care iti poti aduna informatii relevante despre publicul tinta caruia te vei adresa. 

Este nevoie sa stii detalii importante despre useri si despre comportamentul acestora de utilizare pentru a realiza un proiect care sa le indeplineasca nevoile si dorintele. Iar pentru asta ai nevoie de un research si de adunarea unor informatii care mai apoi sa fie implementate in design-ul final al website-ului. 

Astfel pentru a deveni un UI UX designer eficient, abilitatea de a realiza cercetari trebuie sa fie una dintre principalele abilitati deoarece fara un studiu amanuntit, procesul de creatie nu poate fi complet. 

Colaborare

Crearea unui website reprezinta un proces care implica o colaborare stransa intre dezvoltatori, manageri de produs, agenti de marketing sau alte parti care pot avea legatura cu acesta.

Aceasta abilitate este necesara in toate domeniile nu doar in cel de UI UX design. Este in regula sa nu detii toate abilitatile si cunostiintele din acest domeniu. Dar un lucru important este sa colaborezi armonios cu persoane care sa te ajute in procesul de proiectare. 

De asemenea, aceasta abilitate de colaborare iti poate fi de ajutor in comunicare cu clientii. Este esential sa asiguri o comunicare eficienta cu persoanele interesate pentru a-ti crea o comunitate cat mai extinsa. 

Wireframing si prototipare

Wireframing-ul reprezinta schite concepute pentru a arata modul in care va functiona un website sau o aplicatie. 

Prototiparea reprezinta legatura dintre wireframes si contine elemente de navigare. 

Wireframing si prototiparea reprezinta o modalitate excelenta de a prezenta design-ul oamenilor fara a realiza un rezultat final. 

Prin prototipare website-ului sau a aplicatiei la care lucrezi oamenii vor intelege mult mai usor functionalitatile si caracteristicile importante ale proiectului inainte de a intra in faza de dezvoltare. Astfel, vei gasi rapid greseli in proiectare, si le poti rectifica si imbunatati cat mai bine proiectul inainte de a ajunge sa fie utilizat. 

Comunicare vizuala 

Reprezinta o abilitate importanta deoarece le permite designerilor de UI UX sa creeze interfete interactive dar si atractive din punct de vedere vizual. 

Comunicarea vizuala este utilizata in principal in design grafic cum ar fi alegerea font-ului, paleta de culori si aspectul final al proiectului pentru a crea elemente care sa transmita intr-un mod cat mai eficient informatiile. Un ui ux designer ar trebui sa aiba abilitatea de a alege un font cat mai usor de citit si de inteles pentru a imbunatati atractivitatea interfetei de utilizare. 

In plus, intelegerea teoriei culorilor este un factor important deoarece alegerea culorilor potrivite poate transmite semnificatii si trezi emotii utilizatorilor care interactioneaza cu site-ul. 

User Empathy

Perspectiva utilizatorilor este foarte importanta in realizarea unui design. Astfel, este necesar ca un designer sa inteleaga cum gandesc si cum vad acestia lucrurile pentru a putea rezolva problemele prin design.

Procesul de proiectare depinde foarte mult si de perspectiva utilizatorilor deoarece acestia vor interactiona in final cu website-ul. Daca un designer nu va tine cont de acesta exista posibilitatea ca utilizatorii sa aiba o experienta neplacuta cu website. 

Coding si dezvoltare

Abilitatile de programare nu sunt neaparat necesare pentru o cariera in UI UX design. Intelegerea acestor skill-uri si a elementelor de baza poate fi un avantaj pentru orice designer. 

Un UI UX designer care are abilitati de codificare poate lucra cu limbaje de programare cum ar fi HTML, CSS sau JavaScript si poate crea modele interactive de produse. Acestea pot ajuta un designer sa creeze prototipuri mult mai interactive si reale care sa fie similare cu varianta finala a produsului. 

Intelegerea acestor skill-uri pot constitui un avantaj si in comunicarea cu un developer deoarece un designer poate intelege mult mai usor care sunt limitele tehnice ale proiectului. 

Care abilitate iti trezeste interesul?

Chiar daca un designer se poate ocupa mult mai mult de partea de UI design a website-ului dar si de cea de user experience ar trebui sa intelegea aceste skill-uri pentru a crea un proiect cat mai bine optimizat. 

Este un avantaj ca un designer sa aiba si aiba si alte cunostiinte specializate si experienta in alte domenii de legatura. Aceste abilitati mentionate reprezinta un avantaj pe care orice UI UX designer ar trebui sa le cunoasca pentru a iesit cat mai mult in evidenta si pentru a crea proiecte de succes. 

Daca iti doresti sa devii un UI UX designer si inca nu stii de unde poti incepe, te invit sa te inscrii la un curs UI UX design pus la dispozitie de Traction Keys. Cu ajutorul unor traineri cu experienta iti poti dezvolva abilitati esentiale in cariera ta si iti poti crea legaturi cu persoane importante din domeniu. 

By

Cristi Fonea

September 10, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.