Introducere in UI/UX

Cum sa devii un specialist in UI/UX design in 2024?

Interesul pentru UI/UX design creste din ce in ce mai mult, mai ales in randul tinerilor. Asa ca, afla cum poti sa devii un specialist in UI/UX design in 2024.

By

Cristi Fonea

July 8, 2024

5 min read

Cum sa devii un specialist in UI/UX design in 2024?
Image Credits:

Industria de UI/UX design a devenit una din cele mai cautate domenii, avand o importanta extrem de ridicata cand vine vorba de succesului unui produs in zilele noastre. 

Interesul pentru UI/UX design creste din ce in ce mai mult, mai ales in randul tinerilor. Si putem sa intelegem de ce. Pe langa faptul ca putem sa imbinam procesul creativ cu functionalitatile unui produs, dar avem si o satisfactie deosebita oferita de faptul ca influenteaza direct modul in care noi, ca si utilizatori, interactionam cu produsele. Plus, datorita cererii pentru creare de produse digitale, industria de design UI/UX a devenit extrem de bine platita, ceea ce o face si mai atragatoare. 

Asadar, cum poti sa devii si tu un specialist in UI/UX Design in 2024? 

Ce este un UI/UX Designer?

Termenii de UI Design si UX Design sunt deseori folositi impreuna. Cu toate acestea, reprezinta doua domenii diferite. 

UI Design – crearea aspectului vizual al interfatei de utilizator, adica modul in care arata un produs digital si ceea ce vedem si cu ce interactionam noi. Sunt elementele vizuale de pe prima pagina ale unui website sau aplicatie. Sau chiar si touchpad-ul masinii noastre pentru a ajusta temperatura sau a schimba melodia.

UX Design – se refera la experienta pe care o au utilizatorii nostri cand interactioneaza cu website-urile, aplicatiile, si alte produse digitale create de noi. In alte cuvinte, UX designul reprezinta crearea unui produs pentru utilizator.

In ciuda diferentei dintre un UI designer si un UX designer, aceste roluri de obicei se imbina. Nu exista UI design fara UX design si vice versa. Asa ca, de multe ori vom fi responsabili pentru ambele aspecte ale design-ului unui produs. 

Software pentru UI/UX Designers

Pentru a deveni un specialist in UI/UX design, este esential sa stapanesti foarte bine cum se lucreaza in cel putin un instrument de design. Aici sunt cele mai bune tool-uri pentru UI/UX Designers in 2024:

  • Figma – instrumentul modern al UI/UX Designerilor
  • Adobe XD
  • Sketch
  • Adobe Photoshop
  • Proto.io
  • Invision Studio

Cum sa devii un UI/UX Designer?

Suntem in 2024 – si traim intr-o lume in care suntem la doar un click distanta de a afla toate informatiile necesare de care avem nevoie (asa cum ai gasit si tu articolul nostru). Tocmai de aceea, exista multe modalitati prin care sa inveti notiuni de UI/UX design si cum sa poti deveni un specialist in UI/UX design:

  1. Cursuri: Cea mai buna modalitate de invatare este direct de la sursa – de la un specialist UI/UX design. Tocmai de aceea, recomandam cursuri online si in persoana, cum ar fi cursul nostru de UI/UX design, unde vei invata toate notiunile din domeniu, care te va ajuta sa devii un expert in no time. 
  2. Carti si Blog-uri: Cele mai valoroase resurse sunt cartile si articolele datorita informatiilor detaliate pe care ni le ofera – de la notiuni de baza la avansate. Sunt foarte multe blog-uri dedicate design-ului UI/UX cu ghiduri pas cu pas care sa te ajute sa intelegi foarte bine notiunile. 
  3. Video Tutorials: Internetul este plin de resurse pentru a te ajuta sa avansezi in cariera. Fie ca e vorba de video-uri pe YouTube sau TikToks, avem acces la o intreaga gama de continut educativ care ne pot oferi tips and tricks sau alte insight-uri. 
  4. Comunitati Online: Partea cea mai buna a industriei de UI/UX design este ca functioneaza ca o communitate unita si dornica sa ajute pe toata lumea. Asa ca, poti accesa platforme precum Reddit sau sa te alaturi canalelor Slack specifice designerilor UI/UX.
  5. Invatare prin Replicare: Designul UI/UX este practic. Asa ca, cea mai eficienta metoda de invatare este sa recreezi aplicatii sau website-uri existente. De asemenea, poti sa incerci si sa iei inspiratie proiectele altor UI/UX designeri de pe Dribbble sau Behance. Practice makes perfect!

Ce sarcini au UI/UX Designers?

Uneori, un designer va avea mai multe sarcini – mai ales in echipele de design mai mici sau in startup-uri. Asa ca, vor fi momente in care un designer UI va prelua rolul unui designer UX si invers. Care sunt skill-urile unui UI/UX Designer si care sunt sarcinile lui?

  • Creeaza aspectele vizuale ale aplicatiei sau website-ului
  • Proiecteaza layout-ul si elementele interfetei produsului digital
  • Alege elementele grafice – culori, font, ilustratii, etc.
  • Dezvolta o interfata interactiva si placuta vizual
  • Creeaza structura designului de produs
  • Analiza de piata
  • Intelegerea nevoilor clientilor
  • Crearea wireframe-urilor si prototipurilor.

Imi trebuie studii pentru a deveni un specialist in UI/UX Design?

Daca vrei sa devii UI/UX designer, nu este obligatoriu sa ai studii superioare. Cu toate astea, sa participi la un curs specializat te va ajuta sa avansezi in cariera si va adauga valoare CV-ului tau in fata angajatorilor. 

Tocmai de aceea, daca esti pasionat de UX design sau UI design si vrei o cariera in acest domeniu, inscrie-te la cursul nostru de UI/UX design si vei avansa rapid spre nivelul de expert, devenind un designer UI/UX complet.

By

Cristi Fonea

July 9, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.