Introducere in UI/UX

Cum sa obtii primul tau loc de munca in UI UX Design?

Descopera domeniul de UI UX design si afla daca ti se potriveste o cariera in acest mediu creativ si in continua schimbare.

By

Gabriel Pana

July 24, 2024

5 min read

Cum să obții primul tău loc de muncă în designul UI/UX
Image Credits:

Te-ai intrebat vreodata cum este sa lucrezi ca UI/UX Designer? Esti pasionat de acest domeniu si iti doresti sa obtii un loc de munca in acest mediu dinamic si creativ? Atunci esti unde trebuie! 

 

Pentru a crea un website cat mai atractiv si interactiv, un UI UX Designer trebuie sa se axeze pe nevoile utilizatorului. Pe punctele sensibile si comportament. Dar, ce este un UI/UX Designer? Sau mai important, cum ajungi un UI/UX Designer? 

Atunci cand te uiti la website-urile preferate, poti vedea munca designerului UI/UX. Poate te intrebi, cum au reusit acesti designeri sa realizeze un astfel de website? Sau care sunt abilitatile pe care trebuie sa le ai ca UI UX Designer? Raspunsul este simplu: prin cursuri si multa documentare.

Deci, hai sa vedem ce este un UI UX Designer si cum poti ajunge unul. In acest mod, vei putea obtine primul tau loc de munca in domeniul de UI UX Design. 

Ce este un UI/UX Designer? 

UI Design si UX Design sunt folosite impreuna, dar reprezinta doua domenii diferite.Chiar daca sunt diferite, aceste roluri se imbina si nu exista unul fara celalalt. Prin urmare, ce inseamna UI si UX Design? 

UI Design

UI Designul ajuta la realizarea aspectului vizual al interfatei de utilizator (UI). Aspectul vizual al UI se refera la ceea ce vede utilizatorul si cu ce interactioneaza acesta. Elementele UI sunt cele de pe prima pagina ale unui site si ajuta la interactiunea dintre utilizator si website. Printre elementele UI se regasesc imaginile, feedbackul utilizatorilor sau continutul. 

UX Design

UX Designul sau experienta utilizatorului este despre perceptia pe care utilizatorul o are despre website-ul cu care interactioneaza. Astfel, se doreste o experienta cat mai placuta si mai atractiva a utilizatorului. 

Astfel, un UI Designer se ocupa de interfata website-ului si se asigura ca toate elemenetele vizuale sunt intr-o relatie stransa cu identitatea vizuala a brandului. Un UX Designer se axeaza pe imbunatatirea experientei utilizatorului. Prin urmare, atunci cand te angajezi, vei fi responsabil pentru ambele aspecte. 

Ce Abilitati trebuie sa aiba un UI/UX Designer atunci cand se Angajeaza?

1. Abilitati tehnice

Pentru a obtine un loc de munca ca UI/UX Designer trebuie sa cunosti foarte bine instrumentele de design. In cadrul cursului de UI UX Design de la Traction Keys, specialistii te vor invata sa utilizezi tool-urile de design, precum Figma sau Adobe XD

Figma - este un instrument modern si necesar tuturor designerilor UI/UX. Este o platforma de prototipare si design de interfete si ecrane a produselor digitale. Este web-based si cloud-based, fiind usor sa accesezi fisierele de oriunde. Adobe XD - instrument vectorial care ajuta la proiectarea si realizarea prototipurilor. Are scopul de a ajuta la experienta utilizatorilor in aplicatiile web si mobile.

Prototiparea este o abilitate pe care un UI/UX Designer trebuie sa o detina atunci cand se angajeaza. Aceasta presupune crearea unor modele sau simulari ale produsului final pentru a primi feedback. Prototiparea ajuta UI UX designerii sa defineasca, sa testeze si sa imbunatateasca experienta utilizatorului pe website. Totodata, prototiparea ajuta la imbunatatirea fluxului utilizatorului prin simularea experientei in aplicatie. 

Analiza utilizatorilor ajuta designerul sa studieze modul in care utilizatorii iau contact cu prototipurile. Totodata, analiza ajuta la cercetarea si colectarea informatiilor despre posibilii utilizatorii ai produsului. Scopul acestora este de a imbunatati constant designul unui website, pentru a determina cum interactioneaza utilizatorii cu produsul.  

2. Abilitati soft

Comunicare reprezinta un aspect important pentru un UI/UX Designer. Pentru a obtine un job in doemniul acesta dinamic, trebuie sa stii sa comunici eficient cu userii si colegii. Pentru un design cat mai eficient si corect, trebuie sa existe o comunicare cat mai buna, astfel problemele sa fie intelese si sa fie gasite solutii cat mai rapid.

Gandirea critica este o abilitate care ajuta UI/UX Designerii sa analizeze situatiile intr-un mod logic si corect. Astfel, ca designer trebuie sa stii cum sa rezolvi cat mai eficient si corect problemele pe care utilizatorii le intampina. Principalul obiectiv al unuI UI UX Designer este sa ia in considerare ceea ce este mai potrivit pentru utilizator. 

Colaborarea este una dintre abilitatile definitorii ale unui candidat pe postul de UI/UX Designer. Un designer trebuie sa stie sa colaboreze cu profesionistii din domeniu cu scopul de a rezolva problemele ce apar si sa transmita diferite idei. 

Companiile incearca pe cat de mult posibil sa dezvolte produsele digitale, pentru a aborda preferintele clientilor. Astfel, un design UI/UX realizat in mod eficient este cel care ajuta la imbunatatirea experientei utilizatorului pe pagina. Pentru a deveni un UI UX Designer trebuie sa indeplinesti abilitatile mentionate, astfel vei putea realiza website-uri cat mai atractive si dinamice pentru utilizatori. 

Ce Pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine Primul Tau Loc de Munca?

1. Inscrie-te la un curs de UI/UX Design 

Pentru o intelegere mai buna a design-ului UI/UX, un curs de UI/UX design este solutia perfecta. Daca esti pasionat de design si doresti sa te angajezi intr-un domeniu dinamic, un curs de UI/UX design te poate ajuta sa pui bazele carierei tale. 

Poti invata de la specialistii din domeniu cum sa realizezi produse digitale utile si originale. Un exemplu de curs este cel oferit de Traction Keys, unde expertii din domeniu te vor ajuta sa iti dezvolti skill-urile, pentru a deveni un adevarat specialist. Astfel, cursul te poate tine la curent cu noutatile de design si te familiarizeaza cu vocabularul din domeniu. 

2. Descopera ce stil ai

Fiecare designer trebuie sa isi descopere stilul pentru a realiza lucrari cat mai autentice. Pentru a reusi sa iti dezvolti un stil cat mai original, te poti inspira din lucrarile altor artisti si sa experimentezi diferite abordari. Astfel, pentru a obtine un loc de munca in domeniul UI/UX Design trebuie sa fii cat mai creativ si autentic si vei atrage atentia asupra ta. 

3. Invata din bloguri, tutoriale sau carti

Internetul ofera o gama variata de bloguri, tutoriale sau carti de unde poti invata ce este un design UI/UX. Astfel, exista o multime de tutoriale gratuite si bloguri dedicate designului. Aceste materiale sunt de ajutor atunci cand doresti sa inveti tehnicile specifice unui UI/UX design. Totodata, sunt utile si pentru a fi la curent cu tendintele. Cartile pot ajuta la o intelegere mai buna a principiilor si practicilor de UI UX design. 

4. Construieste un portofoliu

Atunci cand te prezinti la un interviu de angajare este important sa ai un portofoliu, pentru a arata angajatorului lucrarile pe care le-ai executat pana in momentul respectiv. Portofoliul nu trebuie sa contina doar rezultatele finale, ci si modul in care au fost gandite lucrarile. In cadrul cursului de UI/UX Design de la Traction Keys vei avea ocazia sa construiesti un UI UUX design portofolio impreuna cu expertii din domeniu si sa primesti si un feedback constructiv. 

5. Gaseste o comunitate online

Sunt multe metode prin care poti invata cum se realizeaza un design UI/UX. Pornind de la un curs UI/UX design, la invatare pe cont propriu cu ajutorul cartilor sau blogurilor. Dar, daca esti o persoana care prefera sa invete alaturi de alte persoane? Raspunsul este simplu - o comunitate online. Prin urmare, alatura-te unei comunitati online de web design si invata din experienta altor designeri. Aceste comunitati se pot gasi pe Reddit sau Stack Overflow. In cadrul lor vei putea invata cu alti pasionati din domeniu, dar vei avea posibilitatea de a primi feedback.

Acesti pasi te vor ajuta sa te dezvolti in domeniul de UI UX si sa inveti cat mai eficient cum se realizeaza un design UI/UX. In momentul in care vei parcurge toti acesti pasi si vei dobandi abilitatile necesare, vei obtine cu usurinta un loc de munca in domeniul de UI UX Design.

Cursul nostru de UI UX Design

Daca vrei sa devii un expert in design UI/UX, primul lucru pe care il poti face este sa investesti intr-un curs de UI/UX design. Un curs ce te poate introduce in acest domeniu dinamic si creativ este cel oferit de Traction Keys. In cadrul acestui curs vei explora principiile fundamentale din UI Design, cum sa folosesti Figma- un instrument esential pentru un design UI/UX.

Astfel, profesionistii din domeniu te vor ajuta sa te dezvolti pe partea de design UI/UX si sa iti realizezi CV-ul, astfel incat sa obtii primul tau loc de munca in industrie. Inscrie-te la curs, realizeaza un portofoliu atractiv si alatura-te celorlalti designerii in industria vibranta de design UI/UX. 

By

Gabriel Pana

July 26, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.