Introducere in UI/UX

Cum se Creeaza un Portofoliu de UI/UX Design?

Portofoliul este foarte important in UI UX design, deoarece demonstreaza experienta, creativitatea si cunostintele despre publicul tinta ale candidatului.

By

Cristi Fonea

July 18, 2024

5 min read

Cum se Creeaza un Portofoliu de UI/UX Design?
Image Credits:

Portofoliul este foarte important pentru un UI UX designer, deoarece el reprezinta cartea ta de vizita, mijlocul prin care, potentialul angajator sau client, iti poate cunoaste munca si vizunea ca om din domeniu. 

Este foarte important ca portofoliul sa fie unul complet, sa contina cele mai bune lucrari ale tale, care sa te reprezinte si cu care sa te poti identifica. Un portofoliu exceptional poate reprezenta cheia unei angajari sau chiar a unei promovari. 

Un bun portofoliu va ajuta angajatorul sa-si raspunda la intrebari precum:

  • Ce concepte UI UX design preferi sa utilizezi ?
  • Creezi un design centrat pe nevoile utilizatorului?
  • Care este procesul de creatie pe care-l urmezi?
  • Ai capacitatea de a furniza solutii concrete pentru ce ti se cere?
  • Ai experienta necesara pentru a fi angajat?
  • Portofoliul tau este destul de complet? Acopera destule arii ale UI/UX designului?

Sarah Doody, trainer de cariera UX, spune: “Pentru a crea un portofoliu care sa te ajute sa primesti job-uri, trebuie sa gandesti ca un avocat. Ai nevoie de dovezi ale abilitatilor tale si trebuie sa spui povesti convingatoare despre proiectele la care ai lucrat.” 

Ce trebuie sa arati intr-un portofoliu de UI UX Design?

Asadar, iata ce trebuie sa demonstreze concret portofoliul tau:

       

  1. Abilitatile tale – ce poti oferi in mod real: Pe langa faptul ca un portofoliu este dovada vie a ceea ce poti face concret, el evidentiaza si modul cum gandesti, creezi si structurezi lucrurile, aspecte cruciale pentru un viitor angajator/colaborator. 
  1. Experienta acumulata de-a lungul timpului: Este foarte important ca portofoliul tau sa fie cat mai complet si complex, deoarece asta denota ca ai acumulat multa experienta. Anumite abilitati si modul in care iti gandesti si structurezi un proiect, de asemenea indica o activitate vasta in domeniu.
  1. Credibilitate: Un portofoliu numeros si bine pus la punct demonstreaza ca iti tratezi cu seriozitate si simt de raspundere munca. Angajatorii vor sa vada ca potentialii angajati sunt implicati total in munca lor si ca pot oferi solutii reale la unele probleme poate deja existente in companie.
  1. Poate reprezenta cel mai important criteriu de angajare: Majoritatea profesionistilor din UI UX design pun la dispozitia angajatorilor un portofoliu in care isi arata cele mai importante proiecte. De aceea, este foarte important sa acorzi o atentie speciala portofoliului tau, astfel incat acesta sa fie exceptional. Ce poti face in plus? Cum poti revolutiona lucrurile? Da o tusa originala, personala proiectelor tale. Asta cu siguranta va cantari enorm in decizia viitorilor angajatori si in competitia cu ceilalti designeri.  

Ce ar trebui sa includa un portofoliu exceptional?

1. Ar trebui sa aiba o pagina principala buna - ar trebui sa-ti incarci proiectele intr-o pagina bine structurata, in care angajatorul sa gaseasca usor informatii despre proiectele tale. Ar trebui ca cel care vizioneaza pagina sa aiba un previw al fiecarui proiect incarcat, incluzand si cateva lucruri descriptive. Acest aspect ar trebui de asemenea sa sugereze angajatorului ca experienta utilizatorului este punctul cheie pentru tine.

 2.Studii de caz - ideal ar fi sa incluzi cateva studii de caz realizate chiar pe proiectele tale, in care sa detaliezi cum ai gandit si ai lucrat la proiectele tale. Ce abordari ai folosit, pe ce te-ai bazat, si de ce? Care au fost pasii pe care i-ai parcurs pentru a ajunge la rezultatul final? Asta va ajuta angajatorul sa-si dea seama ca esti organizat si ca stii sa parcurgi toate etapele care duc la rezultatul dorit, chiar daca asta presupune sa treci si prin lucruri mai dificile pentru care sa gasesti diverse solutii.

3.Selecteaza cele mai bune proiecte ale tale - selecteaza proiectele cu care rezonezi cel mai mult, cele pe care le consideri cele mai bune si complexe. Mai bine te limitezi la cateva proiecte foarte bune, decat la mai multe proiecte mediocre.

4.Incearca sa incluzi proiecte variate -  incearca sa incluzi proiecte cat mai variate, pentru a demonstra ca experienta ta este complexa si ca poti lucra in diferite contexte, pentru utilizatori cu profil divers.

5.Pune accent pe partea vizuala - asigura-te ca grafica, culorile si fonturile sunt potrivite si armonioase. De asemenea, utilizeaza imagini sau clipuri de inalta calitate. 

6.Actualizeaza in permanenta - este, de asemenea, foarte important sa tii pasul cu toate tendintele si schimbarile din domeniu. Tine cont de tendintele si practicile din piata si pune-le in practica in proiectele tale. 

7.Cere feedback - incearca sa obtii feedback de la prieteni sau colegi

inainte sa trimiti angajatorului varianta finala. Astfel, lucrarile vor mai trece print cateva filtre si vei putea nota ce experienta au avut ei ca utilizatori ai proiectelor tale. 

Invata Cum Sa Creezi un Portofoliu de UI UX Design

Experienta in domeniu reprezinta cu siguranta un avantaj, dar asta nu ar trebui sa descurajeze pe nimeni. Cel mai important este sa-ti placa UI/UX designul si sa-ti doresti sa explorezi cat mai mult acest domeniu.

Poti castiga o experienta valoroasa si poti ajunge sa-ti atingi potentialul maxim in acest domeniu, participand, de exemplu, la un curs UI UX design, cum este cel de la Traction Keys. 

Prin intermediul acestora, vei invata atat lucrurile de baza, precum notiunile teoretice din UI UX design, dar si cum sa interactionezi cu diverse platforme de specialitate din domeniu, fapt ce te va ajuta mai apoi la intocmirea unor proiecte complexe si la alcatuirea unui portofoliu pe care orice angajator si-ar dori sa-l vada la un candidat.

By

Cristi Fonea

July 19, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.