Introducere in UI/UX

Importanta Designului UI/UX pentru SEO

UI/UX Design si Search Engine Optimization (SEO) sunt necesare pentru succesului unui website. Afla influenta Designului UI/UX pentru SEO.

By

Daria Dondea

June 26, 2024

5 min read

Importanta Designului UI/UX pentru SEO
Image Credits:

Daca vrei sa creezi un website, trebuie sa tii cont de o singura regula: UI/UX Designul si Search Engine Optimization (SEO) merg mana in mana. 

Cand vine vorba de SEO, multi dintre noi se focuseaza extrem de mult pe continutul in sine – textul din articole care sa corespunda cu cele mai cautate keywords, alt text-ul de la imagini, si chiar si descrierea meta. Si, intr-adevar, aceasta reprezinta o parte importanta pentru succesul website-ului nostru. 

Cu toate acestea, mai exista o parte la fel de importanta in SEO: designul UI/UX. Google si celelalte motoare de cautare analizeaza cat de mult interactioneaza utilizatorii cu website-ul  nostru – care este influentat direct de performanta acestuia si intreaga experienta a utilizatorilor. 

Asadar, cum putem sa imbunatatim designul UI/UX pentru a ne ajuta sa rancam pe prima pagina a motoarelor de cautare?

Ce este UI/UX Design? 

Domeniul de UI/UX design se refera la crearea de website-uri, aplicatii mobile sau aplicatii web – de la ideatie, la construirea structurii si pana la proiectarea elementelor. Totusi, este important sa ne amintim ca UI Design si UX design indeplinesc doua roluri diferite in acest proces de crearea a produselor digitale.

UI Design reprezinta aspectul vizual al interfatei de utilizator – modul in care arata un produs digital si ceea ce vedem si cu ce interactionam noi. Sunt elementele vizuale de pe prima pagina ale unui website sau aplicatie. Sau chiar si touchpad-ul masinii noastre pentru a ajusta temperatura sau a schimba melodia.

UX Design se refera la experienta pe care o au utilizatorii nostri cand interactioneaza cu website-urile, aplicatiile, si alte produse digitale create de noi. In alte cuvinte, UX designul reprezinta crearea unui produs pentru utilizator.

Cum Influenteaza UI/UX Designul SEO?

UI/UX Designul unui website influenteaza direct intreaga experienta. Acesta la randul lui, influenteaza cat de mult stau utilizatorii, daca navigheaza pe alte pagini sau interactioneaza cu alte elemente si butoane, sau daca ies rapid (bounce rate). Toate aceste metrice semnaleaza motoarelor de cautare ca website-ul nostru este relevant (sau nu) si ca merita sa rancheze mai sus. 

Cu toate ca UI design si UX design se concentreaza pe aspecte diferite si impacteaza diferit SEO, ambele sunt necesare cand vine vorba de optimizarea website-ului si succesul acestuia. Putem sa avem cel mai interactiv home page – dar daca navigarea este neclara sau este greu de urmarit, vom scadea automat pe rezultatele motoarelor de cautare. La fel si viceversa. 

Iata 4 moduri in care designul UI/UX poate influenta SEO:

  • Click-through Rates: Cu cat designul website-ului nostru este mai frumos si mai intuitiv, cu atat mai multe sanse ca vizitatorii nostrii sa dea click pe mai multe elemente sau chiar si alte pagini. Asadar, Google a si observat ca odata ce ne concentram mai mult pe UI/UX, numarul mediu pe sesiune de vizualizari ale paginilor website-ului va creste cu pana la 15%. 
  • Timpul Petrecut de Vizitatori: Adobe a constatat ca 38% din utilizatori isi pierd instant interesul daca interactiunea cu website-ul nu este satisfacatoare sau pur si simplu daca nu arata bine. Tocmai de aceea, toti specialistii de design si marketing, vor explica cat de important este sa ne focusam pe UI/UX designul unui website.
  • Ratele de Conversie: Cu cat oamenii petrec mai mult pe website-ul nostru si accesand paginile noastre, cu atat mai multe sanse sa gaseasca ceea ce cauta. Acest lucru va resulta in mai multe lead-uri si mai multi clienti. Aceasta rata va determina ca website-ul merita sa ranchez mai sus datorita succesului pe care o are. 
  • Autoritatea Brandului si Credibilitatea: Un design UI/UX de calitate inalta va genera multe conversii si vizitari. Aceste metrice au o influenta directa cu modul in care este vazut brandul nostru si website-ul nostru in fata motoarelor de cautare. Toate acestea vor imbunatatii credibilitatea si autoritatea business-ului nostru, care va rezulta si in mai multi clienti. 

Daca vrei sa inveti cum sa creezi un design pentru website-ul tau care sa fie optimizat pentru SEO si sa apara in primele cautari pe Google si alte motoare de cautare, inscrie-te la cursul nostru de UI/UX Design. Vom aborda subiectul de web design si vom invita si mentori speciali de marketing si SEO care sa te ajute sa inveti tot ce este nevoie in domeniu. 

By

Daria Dondea

June 27, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.