Introducere in UI/UX

Lectii de UI/UX Design de la Apple: Ce Poti Invata de la Experienta lor Inovatoare

Asa ca, hai sa exploram ce elemente au dus la succesul incredibil pe care brandul Apple le au si cum poti sa le implementezi si tu in UI UX design.

By

Gabriel Pana

August 9, 2024

5 min read

Lectii de UI/UX Design de la Apple: Ce Poti Invata de la Experienta lor Inovatoare
Image Credits:

Unsplash

“Innovation distinguishes between a leader and a follower.” - Steve Jobs

Apple este una dintre cele mai renumite si valoaroase multinationale ale momentului, fiind insa inca de la inceputuri un brand cunoscut pentru faimosul “Apple design”- un design unic si extrem de recognoscibil al device-urilor pe care le produce, dar si pentru experienta inedita de UI UX design pe care clientii o au cu acestea. Astfel, Apple a reusit in ultimii 30 de ani sa stabileasca un etalon pentru toti ceilalti competitori de pe piata device-urilor personale. 

In octombrie 2001, Apple lansa faimosul iPod, primul MP3 player care putea stoca 1.000 de piese si a carui baterie tinea pana la 10 ore, iar in 2007 reusea pentru a doua oara sa revolutioneze piata, prin producerea primului iPhone, disponibil cu doua variante de memorie, 4 si 8GB.

Filosofia centrata pe utilizator, accentul pe simplitate, estetica clasica dar si inovatoare, precum si usurinta cu care utilizatorii puteau folosi device-urile, au propulsat de asemenea Apple catre un succes imens asupra publicului larg. Alte puncte cheie ale brandului au fost inca de la inceput favorizarea interactiunii intuitive ale publicului cu produsele sale, dar si conectivitatea dintre acestea, care promova ideea de “usor de folosit, la indemana”. 

Asa ca, hai sa exploram ce elemente au dus la succesul incredibil pe care brandul Apple si produsele Apple le au.

Less is more

Unul dintre modurile principale prin care Apple a revolutionat UI/UX design-ul, a fost prin concentrarea pe simplitate si minimalism. Produsele companiei, ca iPhone-ul si iPad-ul, utilizeaza layout-uri curate si bine structurate, care sa faca experienta de navigare a utilizatorilor usoara si eficenta, prin gasirea rapida a informatiei pe care acestia o cauta. 

Aceasta abordare a fost in special importanta in dezvoltarea device-urilor mobile, unde ecranul este mic si nu permite un numar mare de elemente UI, fara ca interfata sa devina foarte aglomerata si sa creeze senzatia de suprasaturare. 

Inovatia este secretul

Un alt aspect important al design-ului UI/UX Apple este folosirea interactiunilor prin gesturi si atingeri. Compania a fost printre primele care au introdus optiunile “gesture-based”, precum “swiping” si “pinching”, ca mod de navigare si de a interactiona cu continutul digital. Asta nu doar ca a facut utilizarea produselor Apple mult mai intuitiva, dar a setat de asemenea un standard in ceea ce priveste modul in care interactionam cu touchscreen-urile in general.

Lucrurile mici conteaza

Atentia pe care Apple o acorda detaliilor UI UX design-ului sau este, de asemenea, importanta. Designerii companiei acorda o atentie sporita aspectelor precum tipografiei, spatierii si culorii, care toate, in egala masura, contribuie la crearea unei experiente coerente si placute pentru utilizatorii. 

Alaturi de atractia vizuala, device-urile Apple au de asemenea o atractivitate emotionala puternica. Acest aspect se poate observa din campaniile de marketing ale brandului. Apple foloseste design-ul produselor sale ca pe o cale de a transmite sentimente de identitate si de realizare. 

In ultimii cativa ani, Apple a folosit aceasta strategie mai eficient decat in toti anii anteriori. Apple a folosit lansarea ultimului sau iPhone ca pe o oportunitate de a promova noi caracteristici, care ajuta utilizatorii sa se simta mai conectati cu device-urile lor mai mult decat vreodata (ca de exemplu Touch ID-ul).

Apple s-a folosit de asemenea si de prezentarea ultimului sau sistem de operare IOS X ca pe o oportunitate pentru useri de a experimenta ceea ce echipa de dezvoltare interna numeste “human-centered-design” - concentrarea pe simplitate si claritate care incheaga relatiile dintre oameni, mai degraba decat sa se axeze pe tehnologie. 

Reputatia este totul

Pe langa software-ul si hardware-ul pe care-l pun la dispozitie, Apple si-a lasat de asemenea amprenta asupra design-ului magazinelor sale de retail. Magazinele de retail Apple sunt create pentru a fi primitoare si imbietoare, avand un display interactiv, care le permite utilizatorilor sa incerce produse si sa observe modul in care acestea functioneaza. Acest lucru a ajutat la crearea unei baze loiale de consumatori si a setat standardul pentru felul in care device-urile tehnologice sunt livrate publicului.  

Invata cum sa creezi un UI UX Design ca Apple

Cursul UI UX design de la Traction Keys vor fi disponibile incepand cu 1 septembrie 2024 si se vor desfasura pe parcursul a 8 saptamani. Printre subiectele abordate in detaliu se vor afla si teme precum:

  • UI;
  • UX;
  • Figma;
  • Design Systems;
  • Mobile Design;
  • Branding;
  • Vanzari si marketing.

Toate acestea te vor ajuta sa-ti atingi potentialul maxim in cariera ta de UI UX design in cel mai eficient mod si in cel mai scurt timp posibil.  Asa ca, hai la cursul nostru si startul unei cariere de succes!

By

Gabriel Pana

August 9, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.