Introducere in UI/UX

Semnificatia Culorii in UI UX Design

Fie ca este vorba de un design UI UX sau de culoare pe care vrem sa o alegem pentru un nou produs vestimentar, semnificatia culorii este importanta.

By

Daria Dondea

July 15, 2024

5 min read

Semnificatia Culorii in UI UX Design
Image Credits:

Ne aflam in era digitala unde orice am face suntem inconjurati de tehnologie. Fie ca ne refeim la telefoanele pe care le folsim intotdeauna, la casele inteligene, pana la serviciile de food-delivery, tehnologia pare a fi pretutindeni. Designul UI UX al acestora este intotdeauna dictat de usurinta in utilizarare a oricaruia dintre produse. 

Ce este UI/UX Design?

UI design cunoscut drept user interface design si UX design sau user experience design au rolul de a crea un spatiu digital destinat ultilizatorilor.

User Interface design sau UI Design se ocupa de aspectul vizual al unei platfrome digitale. Elementele vizuale cum ar fi culoarea, marimea dar si felul in care acestea sunt organizate, au de-a face cu user interface design. UI design-ul fiind dus mult mai departe de interfata unui produs digital, ocupandu-se si de felul in care interfata unui laptop este creata sau de felul in care touch-padul unei masini arata. Culoare jucand un rol foarte important cand vine vorba de intuitivitatea platfromei, produselor sau a oricarei interfete.

Cum se folosesc culorile in UI/UX Design?

Aici te poti gandi cum atunci cand vezi culaorea verde te poti duce cu gandul la liniste, corectiudine sau natura. Asa ca dezvoltarea unui camp care poate avea culoarea verde atunci cand este completta corect ii poate face pe utilizatori sa intleaga mult mai repede ce este nevoie sa completeze. 

Pe de alta parte, un camp rosu ii poate influenta sa creada ca nu au completat campurile corect sau ca actiunea sau raspunsul acestora nu este cel asteptat. 

User Experience Design, intalnit drept UX design este se refera la modalitatea in care utilizatorii interactioneaza cu designul creat. UX designul reprezinta procesul prin care un design este craete pentru a fi destinat utilizatorilor. De la modul in care interactiunile au loc la felul in care se petrec si rapiditatea lor de incarcare. 

Semnificatia Culorii in UI UX Design

Fie ca este vorba de un design UI UX sau de culoare pe care vrem sa o alegem pentru un nou produs vestimentar, semnificatia culorii nu poate fi ratata. Indiferent de mediul in care ne aflam culorile ne pot influenta felul in care privim diferite aspecte, cat si starea noastra. Gandeste-te la felul in care te face sa te simti culoarea ta prefecarata si cel mai putin placuta. Sau la felul in care te face sa te simti un design care este intuitiv si unul care este greoi si alambicat. 

Asa ca daca esti in cautarea unei strategii pentru crearea unui design care are in vedere toate elementele sale de UI si UX pentru a fi cat mai intuitiv, esti pe drumul cel bun. Pentru a avea un design cat se poate de usor de utilizat trebuie sa tinem cont de toate aspectele sale, culoarea fiind unul dintre aspectele sale importante.

Fie ca este vorba despre alb, rosu, mov sau orice culare la care te poti gandi, fiecare nuanta lasa un efect diferit asupra designului. Un design rosu te poate duce cu gandul la o atmosfera puternica, un bun exemplu fiind designul adoptat de cei de la Netfilx. Netflix a adoptat un design care are drept centru de gravitate culoare rosu creand o atosfera similara cu cea dintr-o sala de cineam. Un alt design memorabil care foloseste culaorea rosu este cel de la Youtube, unde rosu este folosit pentru a starni atentia.

Daca vrei sa inveti cum sa proiectezi si sa creezi produse de success, inscrie-te la cursul nostru de UI/UX design care te va invata toate principiile care te va ajuta sa devii un UI/UX designer complet. 

By

Daria Dondea

July 22, 2024

5 min read

Share on socials:

Articole Relevante

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cum va arata o cariera in UI/UX Design?

O cariera in UI/UX Design este una dinamica si plina de oportunitati, ideala pentru cei pasionati de tehnologie si de experientele utilizatorilor. In calitate de designer UI/UX, vei fi implicat in crearea de interfete intuitive si atractive care faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu produsele digitale. La finalul acestui curs vei putea decide drumul pe care vrei sa-l parcurgi:

Freelancing

O cariera de freelancer in UI/UX Design ofera flexibilitate si diversitate. Vei putea lucra pe proiecte variate, colaborand cu clienti din diverse industrii si tari. Beneficiile includ:

- Flexibilitate in programul de lucru;

- Diversitate de proiecte;

- Control asupra carierei.

Start-ups

O cariera in cadrul unui start-up poate fi extrem de palpitanta si plina de provocari. Un UI UX designer trebuie sa stie nevoile utilizatorilor pentru a le transpune intr-un produs final. Iata cateva beneficii pe care le poti avea lucrand intr-un start-up:

- Mediu dinamic si inovativ;

- Responsabilitate si influenta;

- Oportunitati de crestere.

Multinationale

Lucrul intr-o multinationala ca designer UI/UX ofera stabilitate si oportunitati de dezvoltare profesionala intr-un mediu structurat. Pe langa acestea, unele din avantajele pe care lucrul intr-o multinationala le are sunt:

- Acces la resurse și instrumente de ultimă generație;

- Programe de training, mentorat si posibilitati de avansare in cariera;

- Posibilitatea de a lucra la proiecte mari, cu impact global.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.