Indicator – Element UI

Ce Este Un Indicator in UI Design?

Cunoscuti ca indicatori de status, acest element UI este esential pentru comunicarea nivelului de importanta al informatiilor catre utilizatori. in functie de forma si culoarea lor, utilizatorii ar trebui sa poata identifica rapid ce inseamna indicatorul.

Tipuri de Indicatori de Status in UI Design

Putem identifica indicatorii analizand cateva principii. Una dintre cele mai comune clasificari ale indicatorilor de status se bazeaza pe culoarea lor.

  • Albastru: Aceasta culoare simbolizeaza in UI UX Design ca statusul este activ, de obicei referindu-se la un proces sau o actiune.
  • Verde: Cand un UI UX designer foloseste indicatorul verde, acesta il foloseste cu scopul sa informeze utilizatorul ca o operatiune a fost realizata cu succes. in plus, poate indica si ca un obiect sau un articol este disponibil.
  • Rosu: Culoarea rosie este asociata in UI UX design cu greselile si procesele care nu sunt finalizate. Acest tip de indicator evidentiaza ca a aparut o eroare.
  • Galben: Indicatorii galbeni sunt folositi de un UI UX designer pentru a informa utilizatorii ca un proces sau o actiune este in desfasurare, precum si starea de ocupare a ceva.
  • Gri: “Pause” este un alt status revelat de indicatori, pentru care un UI UX designer il va folosi intr-o nuanta de gri.

O alta modalitate de a clasifica indicatorii in UI design este in functie de forma lor. Exista cateva forme standard cu care utilizatorii sunt deja familiarizati si care sunt de obicei implementate pentru indicatorii de status:

  • Cerc: Cercul este cea mai comuna forma utilizata de un UI UX designer pentru indicatori deoarece este flexibil si poate lua diverse semnificatii in functie de culoarea pe care o are.
  • Triunghi: Utilizarea cea mai comuna pentru indicatorul triunghi in UI design este pentru a arata aparitia unui avertisment.
  • Diamant: Aceasta forma semnaleaza utilizatorului ca a fost luata o actiune critica.
  • Patrat: Indicatorii de forma patrata prezinta un status necunoscut.

Cum se folosesc Indicatorii de Status in UI Design

  • Vizibilitate: Deoarece indicatorii sunt meniti sa atraga atentia utilizatorilor, trebuie sa ne asiguram ca ii pozitionam corespunzator. Cateva aspecte de luat in considerare cand cream un UI UX design sunt plasarea indicatorilor langa elementul cu care sunt relationati si pozitionarea indicatorului in partea de sus, aproape de titlu, atunci cand se aplica intregii sectiuni.
  • Dimensiune: Daca mesajul unui indicator este mai urgent, atunci statusul ar trebui sa fie de dimensiuni mai mari. Pentru indicatorii care nu au o prioritate ridicata, nu este nevoie sa ocupe mult spatiu.
  • Continut: Indicatorii trebuie sa respecte aceeasi structura si sa asigure coerenta. Astfel, un indicator care arata o eroare ar trebui sa aiba mereu acelasi icon, culoare si simbol intr-un document.

Cand sa folosesti Indicatorii in UI Design?

  • Pentru a atrage atentia: Scopul principal al oricarui indicator de status in UI UX design este de a semnala utilizatorilor ca a fost luata o noua actiune sau ca a avut loc ceva special care necesita atentia lor.
  • Indicatori cu Importanta Scazuta: Acestia ar trebui sa fie folositi in general in cazurile in care alti indicatori de status sunt deja prezenti, astfel incat utilizatorii sa nu fie confuzi.
  • Indicatori cu Importanta Ridicata: Astfel de indicatori ar trebui sa fie folositi pentru anteturi si sectiuni principale ale unei pagini.

Inscrie-te acum la Cursul de UI UX Design de la Traction Keys

Parcurge cursul nostru de UI/UX design pentru a invata totul despre user interface si user experience. La cursul de UI UX design de la Traction Keys vei invata cum se creaza un sistem de design, cat si cum se creeaza un UI UX Design Indicator. Stapanirea tuturor elementelor cat si a practicilor de design UI UX te vor ajuta sa devii un designer UI UX complet si iti va asigura urmatorul tau job si viitoarea cariera.

Instructori
Photo of Cristi Fonea, Trainer, Mentor, Senior UI/UX Designer
Cristi Fonea

Senior UI/UX Designer, Trainer, Mentor.

Expert in design UI/UX cu peste 10 ani de experienta. Sunt pasionat de dezvoltarea proiectelor digitale si de sprijinirea oamenilor in cresterea lor profesionala.
Trainer Certificat si Mentor.

Gabriel Pana

Sales/Marketing, Trainer, UI/UX Designer, Mentor.

Serial Entrepreneur, Investor si Mentor de Vanzari cu peste 18 ani de experinta. UiPath alumni.
Trainer Certificat si Mentor.

Daria Dondea

Marketing/SEO, Trainer, Mentor.

Expert in Marketing, Copywriting and SEO.
Trainer Certificat si Mentor.

Ramai conectat la toate resursele din domeniul UI/UX.

Aboneaza-te acum la newsletter pentru a primi noutati despre UI/UX si multe alte stiri interesante din domeniul technologic.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Cateva din proiectele realizate de echipa noastra de design

Echipa noastra de design a realizat numeroase proiecte de succes, fiecare demonstrând expertiza si creativitatea noastra in domeniul UI/UX.

Da startul calatoriei tale in Design.
Inscrie-te la Cursul de UI/UX chiar acum!🚀

Fa primul pas catre o cariera de succes in design, specializandu-te in UI design si UX design. Alatura-te comunitatii noastre de creativi si incepe sa iti transformi ideile în realitate. Completeaza formularul de mai jos si rezerva-ti locul acum!

Sau te asteptam pe:

office@tractionkeys.com

Sau la numarul de telefon:

0759.337.640
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.